Despre gală

Împreună suntem UVT!

O comunitate puternică se bazează pe valorile asumate de-a lungul timpului de către membrii săi, valori care îi conturează dezvoltarea și îi dau consistență. Onestitatea, profesionalismul, respectul reciproc sunt valori importante pentru conturarea unei comunități solide, sănătoase și sustenabile, iar în cazul unei universități sunt valori fără de care nu poate fi concepută existența ei.

Mai important însă decât orice sunt oamenii care diferențiază o comunitate de alta și îi dau viață. Universitatea de Vest din Timișoara a înțeles acest lucru și investește timp și resurse în susținerea membrilor săi, conștientă fiind că prestigiul ei, caracterul ei particular, depinde într-o foarte mare măsură de aceștia. Urmându-și viziunea privind dezvoltarea resursei sale umane, în semn de respect față de trecutul, prezentul și viitorul instituției, Universitatea de Vest din Timișoara recunoaște meritele tuturor celor care îi fac cinste și contribuie activ la viața UVT și le mulțumește public în cadrul celei de-a 9-a ediții a Galei Premiilor UVT.

În cadrul Galei se premiază rezultatele excepționale prin acordarea de premii persoanelor și instituţiilor care în anul precedent au contribuit în mod esenţial la dezvoltarea comunităţii academice și la realizarea misiunii asumate. Se acordă premii în domeniile știinţelor, artelor și sportului, pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest din Timișoara și la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internaţional, precum și un premiu pentru inovare. Aceste premii poartă numele unor personalităţi care au marcat istoria universităţii, aducându-și aportul la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării. Astfel, acordarea lor este o dublă recunoaștere a meritelor – ale celor care dau numele premiilor, pe de o parte, și ale celor cărora li se decernează, pe de alta.

Caracterul festiv și eleganța cu care ne-a obișnuit Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara, ne-au înconjurat și de această dată în ambianța deosebită a sălii Operei Naționale Române, unde am petrecut clipe de neuitat împreună, împărtășind aceleași emoții puternice și căldura acestui eveniment special.

Cum apartenența la UVT este o stare de spirit, vă invităm să vă bucurați alături de întreaga comunitate UVT de fiecare moment al celei de-a 9-a ediții a Galei, urmărind decernarea premiilor transmisă și LIVE din sala Operei Naționale Române, pe pagina de Facebook a UVT.

 

WhatsApp Image 2020-11-17 at 11.02.22
Cuvântul rectorului
UNiversității de Vest din Timișoara

La Universitatea de Vest din Timișoara, considerăm că a educa nu înseamnă doar a comunica învățături, ci și a forma gândirea critică, a stimula creativitatea și dorința de a înțelege mai mult, capacitatea de a comunica sau de a lucra în echipe. Educația de calitate îi oferă omului toate instrumentele care îi vor permite să trăiască într-o lume în continuă schimbare și chiar mai mult, să schimbe lumea în bine. La UVT, recunoaștem meritele oamenilor care ne fac cinste, care ne sprijină eforturile și simt că pot contribui activ la viața UVT! Fiecare dintre noi, deși suntem mici piese care fac întreg angrenajul instituției să funcționeze, CONTĂM, iar succesul fiecăruia este privit ca un imbold pentru toți ceilalți, de a se mobiliza, de a prinde curaj și de a munci mai mult, pentru a obține propriul succes, toate cu sprijinul instituțional al UVT.

Formarea generațiilor de mâine a constituit și miza esențială a înființării Universității de Vest din Timișoara, produsă în 30 decembrie 1944. Într-un context politic, social și economic intern și internațional marcat de cel de-al doilea Război Mondial și de reașezările teritoriale, înființarea Universității de Vest din Timișoara arăta încrederea în faptul că educația este baza unei dezvoltări sănătoase a societății.

Încă de la înființarea sa, Universitatea de Vest din Timișoara și-a asumat statutul de promotor al valorilor eticii educației superioare, repere ale formării tinerilor ca cetățeni onești și implicați: libertatea academică, autonomia personală, dreptatea şi echitatea, meritul, profesionalismul, onestitatea şi corectitudinea intelectuală, transparenţa, respectul şi toleranţa, responsabilitatea, bunăvoinţa şi grija. Am credința că prin educație, prin oamenii de cultură și de știință pe care îi formăm, putem contribui la reașezarea României la masa celor mai mari puteri din lume.

Suntem o comunitate cu tradiție, urmându-ne misiunea publică încredințată de fondatori, dar și o comunitate cu spirit tânăr, modernă prin energia și talentul viu al cercetătorilor noștri, prin pasiunea noastră pentru descoperire și inovare.

Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara este modul în care le mulțumim celor ce au performat în anul care a trecut. Așa cum știți, performanțele UVT din ultimii ani sunt tot mai vizibile, pozițiile înregistrate în diverse clasamente sunt tot mai meritorii, personalitățile care aleg să devină membri ai comunității academice sunt tot mai importante, iar procesul didactic și de învățământ de calitate a consolidat poziția UVT în educația din România. La ceas aniversar, la a 9-a Gală a Premiilor UVT, consider că trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Trebuie să recunoaștem meritele tuturor oamenilor care ne fac cinste și contribuie activ la viața UVT!  Conform tradiției stabilite la galele precedente, acum le mulțumim celor ce au performat în anul care a trecut. Îi felicit și le doresc putere de muncă pe mai departe și îi încredințez de toată considerația și sprijinul UVT în demersurile lor științifice.

Deși fiecare dintre membrii comunității UVT merită recunoașterea propriilor merite și a contribuției la buna funcționare a UVT, nu toți putem să fim laureați astăzi. Îi felicit pe cei ce au atins performanțe deosebite în anul ce se încheie și îmi doresc ca fiecare dintre noi să fie sănătos, să viseze și să țintească sus, pentru că nu este păcat să țintim sus și să nu reușim, ci este păcat să țintim jos și să reușim.

Vă mulțumesc tuturor pentru efortul constant și pentru perseverență și consider ca e important să ne prețuim valorile prezente și trecute, dar și să ne uităm cu speranță la viitorul celor care vor alege să țintească sus, pentru a deveni laureații galelor UVT ce vor urma.

La mulți ani, UVT! Felicitări laureaților!

Categorii premii

Dă click pe titlul fiecărei categorii de premii pentru a afla mai multe detalii.

pentru Științele Naturii

pentru Matematică și Informatică

pentru Științe Sociale și Politice

pentru Științe Umaniste

pentru Drept și Științe Economice

pentru Arte și Sport

pentru Activitatea desfășurată în cadrul UVT

pentru Implicare civică și socială

pentru contribuția la implementarea politicilor UVT

pentru contribuția la creșterea prestigiului UVT 

Trofeul Gala Premiilor UVT

Trofeul este un rezultat al colaborării artiștilor profesori de la specializările Ceramică și Grafică din cadrul Facultății de Arte și Design. Forma trofeului urmează conturul unui pisc, inducând ideea ascensiunii, înălțării, performanței și a durabilității. Prin forma sa prismatică, stabilă, trofeul sugerează, totodată, puterea, putere a cunoașterii, a spiritului. Pe aversul trofeului este amplasată o medalie de 8,5 cm din alamă, ce conține identificarea premiului, alături de numele titularului acestuia. Dimensiunile trofeului sunt 31cm x 19cm x 7cm, fiind executat din gresie porțelanată.

Descoperă edițiile anterioare în imagini

Parteneri & Sponsori

Contactează-ne

+4 0256 592 303

secretariat@e-uvt.ro

Ai o întrebare?

en_USEnglish